Ga direct naar:

Omgeving

De directe omgeving van de camping wordt gekenmerkt door het stroomgebied van het riviertje de Linge. De Linge is zeer geschikt voor een kanotocht. Het is mogelijk om op de camping een kano te huren om vanaf de camping naar de Linge te varen.

 

De Karekiet ligt vlak bij het eeuwenoude oranjestadje Buren. In dit historische vestingstadje zijn allerlei winkeltjes, galerieen, terrassen en restaurantjes. In het voormalige weeshuis is het Marechausseemuseum gevestigd.

In de "fruithoofdstad" Tiel, op circa tien minuten rijden, kan men gezellig winkelen. Iedere tweede zaterdag van september vindt hier het fruitcorso en het popfestival Appelpop plaats. Ook Zaltbommel en Culemborg liggen niet ver van Buren en zijn zeker de moeite van het bezoeken waard.

Fietsen en wandelen

De omgeving biedt veel mogelijkheden om te fietsen en wandelen. De dijken langs de grote rivieren bieden prachtige uitzichten in de uiterwaarden zijn struinroutes aangegeven voor wandelaars; zie ook www rivierenland.nl. Langs de Linge is het vooral tijdens de bloesemperiode zeer mooi. Een voorbeeld voor een fietsroute is hierboven weergegeven. 

In juli van het afgelopen jaar is het Errekomsepad geopend. Dit klompenpad is een wandelpad dat loopt in de omgeving van Erichem en Buren en is circa 13 kilometer lang. Klompenpaden zijn wandelroutes door het boerenland, over onverharde paadjes en vergeten doorsteekjes. Samen met vrijwilligers en met medewerking van grondeigenaren is het gelukt het Errekomsepad te ontwikkelen. Het Errekomsepad is het 73ste klompenpad. Voor meer informatie zie klompenpaden.nl of installeer de klompenpaden app.

Snelkoppelingen